​Un bărbat de 50 de ani din comuna Belcești, județul Iași, a murit după ce și-a băgat în gură o petardă aprinsă. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut să îi salveze viața, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a avut loc miercuri seară, în comuna Belcești, județul Iași.

„Am fost solicitați în jurul orei 20 pentru un bărbat cu leziuni post explozie de petardă, petardă pe care și-a introdus-o în cavitatea bucală aprinsă. A fost trimisă ambulanța cu medic de la Târgu Frumos, dar din păcate leziunile erau incompatibile cu viața", a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal.

„Politiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 50 de ani, din comuna Belcești, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi autoaccidentat cu un articol pirotehnic, iar ulterior a fost declarat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Potrivit Digi24, bărbatul ar fi avut o dispută în familie, din acest motiv recurgând la gestul care l-a costat viața.

Medicina legală urmează să stabilească dacă bărbatul se afla sau nu sub influența băuturilor alcoolice.