Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă, valabil de luni, ora 20.00, până miercuri, ora 10.00.

Avertizare meteoFoto: ANM

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo de ploi, precipitații mixte și intensificări ale vântului, valabilă de luni, ora 10.30, până joi seară, ora 20.00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h.