Un accident grav în care a fost implicat un microbuz a avut loc duminică noapte în județul Neamț, fiind pus în aplicare planul roșu de intervenție. Două persoane au fost declarate decedate la fața locului, iar șapte au fost duse la spital, potrivit ZiarPiatraNeamț.ro.

Accident PoienariFoto: Facebook / Radar Roman Oficial

UPDATE 09.19 Poliția Neamț a informat că microbuzul era condus de un tânăr de 29 de ani din Vaslui, care într-o succesiune de curbe nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul și s-a izbit frontal de un copac. În urma impactului au murit doi bărbați de 40, respectiv 41 de ani, iar alți șapte, cu vârste cuprinse între 31 și 51 de ani, toți din județul Vaslui, au fost răniți. Șoferul nu consumase alcool.

UPDATE 08.04 Răniții au fost duși la spitalul din municipiul Roman. Unul dintre aceștia este în comă, a declarat, la Digi 24, Irina Popa, purător de cuvânt al ISU Neamț.

Toate victimele sunt bărbați. Potrivit martorilor, se pare că este implicat un microbuz de transport persoane ce venea de la Londra cu destinația Vaslui.

Accidentul a avut loc în jurul orei 01.50, pe DN 15D, în localitatea Poienari.

În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau 9 persoane. La fata locului s-au deplasat: 1 ofiter si 22 subofiteri cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma, 1 autospeciala de descarcerare grea, 3 ambulante SMURD. De la Serviciul de Ambulanta s-au deplasat la fata locului 4 echipaje.

Ajunse la fata locului, forțele de intervenție au identificat un microbuz intrat în niște arbori de pe marginea drumului.

Din cei 9 ocupanți, 3 au fost scoși din microbuz de către participanții la trafic, 3 au fost extrași de primele forțe ajunse de la Detașamentul de pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari, iar 3 erau încarcerate.