Ministrul de Interne, Marcel Vela, a deschis, duminică, pentru prima oară în istorie pentru public clădirea în care a funcționat Comitetul Central al Partidului Comunist Român (organul de conducere al PCR) și care găzduiește acum Ministerul Afacerilor Interne. Vela a spus că ia în calcul și transformarea sediului într-unul muzeistic, dar sunt mai multe lucruri de stabilit.

Celula Comitetul CentralFoto: Captura video

”Este un moment important pentru că acolo a fost multă suferință, multă durere, opinia publică nu cunoaște zona, locul prin care au trecut mulți eroi ai neamului românesc. Era datoria mea, ca ministru al Afacerilor Interne, care minister are sediul în această clădire a fostului Comitet Central, să deschid porțile și toți românii să vadă prin ce suferințe au trecut revoluționarii, toți cei care au luptat pentru democrație și libertate acum 30 de ani”, a declarat Vela, la Ziua porților deschise la Comitetul Central al PCR

Întrebat dacă vrea să transforme în unul muzeistic, ministrul a spus că este o variantă.

”Este o variantă la care ne-am gândit. Trebuie să stabilim câteva criterii care țin de obiectivul Ministerului cu privire la securitate și la ce înseamnă un curs de vizitatori care să poată veni și să vadă ce au simțit înaintașii”, a spus el.

Ministrul de Interne a adăugat că cei care doresc, pot veni duminică pentru a vizita cabinetul dictatorului, biroul de lucru, balconul, subsolurile, celulele de arest, izolatoarele, potrivit Mediafax.

Această manifestare are loc pentru prima dată în 30 de ani, publicul având acces în locații precum arestul fostei Securități sau balconul de la etajul 1, de unde dictatorul Nicolae Ceaușescu s-a adresat pentru ultima dată românilor, potrivit MAI.