Gelu Voican Voiculescu, judecat pentru infracțiuni împotriva umanității în Dosarul Revoluției, a participat din nou, duminică dimineața, la o ceremonie de comemorare a victimelor din decembrie 1989, la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne. După ce ieri a fost agresat și huiduit la un eveniment similiar, el a susținut că nu se teme de nimic și că ceea ce s-a întâmplat este ”regretabil”.

Gelui Voican huiduitFoto: Captura video

Întrebat de jurnaliști dacă nu s-a temut de un nou incident, Voiculescu a spus ”Dacă nu mi-a fost teamă acum 30 de ani, nu poate să-mi fie teamă nici astăzi. A fost regretabil (ceea ce s-a întâmplat ieri-n.red)”.

De asemenea, întrebat în legătură cu faptul că unii spun că nu ar trebui să participe la astfel de evenimente, având în vedere că este judecat pentru infracțiuni contra umanității, Voiculescu a replicat că ”Dosarul Revoluției nu a fost judecat”.

La finalul ceremoniei, Voiculescu a fost escortat până la mașină de forțele de ordine.

Un bărbat chiar l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piața Universității sângerând. Bărbatul care l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de polițiști și a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Conform Poliției Capitalei, cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material, scrie Mediafax.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii. Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce.

Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.