Piața de Crăciun din Berlin, scena atacului terorist din 2016, a fost evacuată sâmbătă seara, poliția investigând prezența a unui obiect posibil suspect, transmit euronews și Reuters. Poliția a transmis ulterior că nu a fost identificat niciun obiect periculos, iar acțiunea de verificare s-a încheiat.

Alerta la targu de Craciun (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

Poliția a mai transmis, pe twitter, că inițial colegii au văzut doi indivizi care aveau un comportament ciudat.

De altfel, cotidianul Bild, citat de Reuters, a scris că poliția a reținut doi bărbați sirieni care ar fi avut un istoric legat de bombe. Cotidianul nu a precizat sursa.

"Colegii noștri lucrează în prezent la Piața #Breitscheidplatz și o evacuează pentru a verifica indiciile legate de un posibil obiect suspect”, a transmis poliția, pe twitter.

"Toți vizitatorii târgului de Crăciun au părăsit locul cu calm și în ordine. Vă mulțumim. Colegii noștri au rămas să verifice Breitscheidplatz și Memorialul Bisericii”, a mai transmis Poliția.

Niciun tren nu circula sâmbătă spre stația Grădina Zoologică, la scurt timp după evacuare.

Piața Breitscheidplatz a fost scena evenimentelor dramatice de la 19 decembrie 2016, când un camion a intrat în mulțime, ucigând 12 persoane. Atacatorul de atunci, Anis Amri, a fugit în Italia, unde a fost găsit și împușcat mortal de polițiști.