Noul inspector general al Jandarmeriei, Bogdan Enescu, care a fost prezentat de către ministrul de Interne, Marcel Vela, ca fără ”nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018”, a fost inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Ilfov din 2013 până în prezent după ce anterior mai deținuse aceeași funcție. Adjunct al Jandarmeriei va fi Ionuț-Gabriel Cîmpanu, în prezent șef al contingentului de jandarmi din Afganistan.

Vela prezentand noii sefiFoto: Captura

Colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, a absolvit în 1996 Academia de Poliție Alexandru și are două masteruri la ASE în Management public și ”Administrație publică și integrare europeană”. La Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a urmat mai multe cursuri postuniversitare, de ”Conducere forțe terestre la nivel operativ”, ”Conducerea forțelor armate la nivel strategic” și un Curs de specializare NATO.

Acesta are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei și a deținut funcții în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Ilfov din 2009 în prezent.

Colonel Ionuț- Gabriel Cîmpanu, care în prezent ocupă funcția de adjunct al adjunctului șef al Inspectoratului de Jandarmi al județului Harghita, a fost numit prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei. Potrivit ministrului Vela, acesta este șeful contigentului de jandarmi aflați în misiune internațională în Afganistan și în același timp este și consilierul Șefului statului major al Ministrului de Interne afgan.

Cîmpanu Ionuț Gabriel este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Interarme, promoția 1998, iar de 11 ani este în activitatea ministerului, potrivit Vela.

RealitateaHarghita.net scrie că acesta s-a născut pe 31 ianuarie 1976, în municipiul Bacău, și și-a început cariera de militar încă din anul 1990, când a fost admis la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza. Acesta a participat până acum la două misiuni internaționale, respectiv Misiunea de menținere a păcii- ALTHEA Bosnia și Herțegovina și EULEX Kosovo. Și-a început serviciul în cadrul Brigăzii 61 „General Virgil Bădulescu” Vânători de Munte, iar după aceea a trecut prin cadrul unor servicii de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Ministerului Afacerilor Interne.