Premierul Ludovic Orban spune, referitor la dublarea alocaţiilor pentru copii, lege aflată la promulgare la Klaus Iohannis, că are încredere în preşedinte că va lua o decizie bună, adăugând că PNL a atras deja atenţia că PSD "a adus România pe marginea prăpastiei" prin măsurile luate în timpul guvernării. "Avem încredere în președintele nostru, că de-aia l-am susținut", a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, dacă Guvernul este „încurcat” de dublarea alocațiilor copiilor și dacă îi va cere președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea.

"Noi avem încredere în președintele nostru, că de-aia l-am susținut. Președintele are discernământul și tot aparatul de analiză necesar și suntem convinși că decizia pe care o va lua este o decizie bună. În ceea ce ne privește pe noi, am atras atenția în special parlamentarilor PSD să nu își mai bată joc de România și așa au adus România pe marginea prăpastiei în ultimii 7 ani de guvernare, de imaginea României”, a răspuns premierul, citat de Mediafax.

Orban a mai spus că PNL a preluat guvernarea cu un deficit "extrem de mare” și "va ține ferm cârma” astfel încât să se asigure că România revine "pe drumul cel drept”.

Camera Deputaților a votat, miercuri, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea se află la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.