Marcel Ciolacu spune că PSD a pierdut alegerile și pentru că mesajul a fost axat pe problemele din justiție. El susține că justiția nu a funcționat într-o normalitate și că trebuiau făcute modificări, dar că nu Liviu Dragnea trebuia să fie port-drapelul acestor modificări din justiție.

Dragnea, fara mustata la instantaFoto: Captura Youtube / G4Media

Ciolacu a susținut, la DCNews, că PSD nu a găsit "comunicatorii cei mai buni" care să poată aduce argumentele pentru modificarea legislației din justiție.

”A fost un mesaj axat foarte mult pe problemele din Justiție, chiar dacă anumite probleme invocate de către partid, fosta conducere, erau reale. Adică nu putem spune, adică eu unul nu pot spune că Justiția a funcționat într-o normalitate, în ultimii ani. Dimpotrivă, trebuiau făcute anumite modificări. Nu am găsit comunicatorii cei mai buni să facă aceste comunicări și să aducă argumentele acestor modificări. Și nu în ultimul rând, fără să critic sau să merg cu o direcție către fostul președinte Liviu Dragnea, atât timp cât președintele partidului, asupra lui existau niște suspiciuni privind niște infracțiuni, nu putea să fie port-drapelul acestor modificări”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat de ce a pierdut PSD alegerile.

El a mai spus că opoziția a speculat acest lucru, pentru că "așa se face în politică".

De asemenea, Ciolacu a mai spus că social-democrații fac o analiză ”din punct de vedere al cifrelor" și al "mutațiilor" votanților.