Niciun autobuz nu a ieșit vineri dimineață pe străzile Constanței, după ce șoferii au hotărât să protesteze, nemulțumiți de valoarea mică a primelor de Crăciun.

AutobuzFoto: PMB

Vineri dimineață, constănțenii au așteptat degeaba autobuzele în stații și au fost nevoiți să găsească alte alternative de transport. Orașul este paralizat de un protest al șoferilor, care au decis să nu iasă pe trasee, transmite Mediafax. Ei sunt nemulțumiți de valoarea primelor de Crăciun, care anul acesta sunt sub formă de vouchere în valoare de 300 de lei.

„CT Bus SA informează publicul călător că, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieși pe trasee, nu poate asigura transportul în comun la această oră în municipiul Constanța. Conducerea CT Bus SA a avut pe parcursul zilei de ieri și în această dimineață mai multe runde de discuții cu reprezentanții conducătorilor auto însă aceștia refuză în continuare să se întoarcă la lucru”, au informat printr-un comunicat de presă reprezentanții CT Bus.

După ce au pichetat joi sediul CT Bus, operatorul de transport public din Constanța, și după câteva runde de negocieri eșuate cu conducerea societății, vineri șoferii au hotărât să nu iasă pe trasee.

Șoferii spun că prima de Crăciun este doar una dintre problemele care a declanșat această grevă spontană și că s-a ajuns în această situație din cauza lipsei comunicării. La această oră încă nu se știe când va reîncepe circulația autobuzelor în oraș.