​La finalul acestei sesiuni parlamentare, Dan Lungu, senator USR, își prezintă raportul de activitate actualizat. Astfel, el trece în revistă propunerile legislative pe care le-a susținut în cursul ultimelor luni de activitate, intervențiile din timpul ședințelor parlamentare pe diferite subiecte și descrie, pe scurt, activitățile derulate împreună cu colegii de partid și alianță.

Dan Lungu Foto: USR

În ceea ce privește numărul inițiativelor legislative semnate de senatorul USR a ajuns, în luna decembrie, la un total de 83. Tot în cursul acestei luni, Dan Lungu a înaintat Biroului permanent al Senatului spre dezbatere și adoptare o inițiativă legislativă pentru declararea Municipiului Iași, „Oraș – martir al Revoluției din Decembrie 1989”. Această propunere a apărut în contextul în care, în luna decembrie a acestui an, se împlinesc 30 de ani de la manifestările curajoase de contestare a dictaturii din România, petrecute în 1989 și pe fondul faptului că deși întâmplările, documentele și istoricii consemnează importanța pe care Iașul a avut-o în anul 1989, titlul de „Oraș - martir” nu este încă unul atribuit orașului în mod oficial.

Activitatea sa parlamentară a inclus și întrebările și interpelările adresate săptămânal miniștrilor sau primului ministru, care au ajuns, cumulat, la 138 de intervenții. Acestea au făcut referire în ultimele luni în principal la probleme identificate în plan local, precum înființarea unui centru regional în caz de dezastre la Iași, situația cadastrării în județ sau numărul scăzut al cabinetelor stomatologice. La nivel național, atenția senatorului USR s-a îndreptat către monumentele de patrimoniu, inventariind numărul monumentelor istorice declasate, în ultimii 15 ani, către activitatea Programului Național de Investiții în Domeniul Culturii, care nu a finanțat niciodată nimic, sau către dinamica numărului de angajați ai instituțiilor subordonate Ministerului Culturii în ultimele luni, pentru a identifica cu cât a scăzut numărul acestora în urma numeroaselor tăieri ale finanțărilor destinate lor din acest an.

În circumscripție, Dan Lungu a continuat sprijinirea organizațiilor neguvernamentale și a artiștilor independenți, precum și donațiile de carte pentru bibliotecile din județ. Cu cei dintâi, senatorul Dan Lungu a continuat ședințele de lucru, în care au căutat împreună cele mai bune soluții pentru sprijinirea finanțării coerente activității lor și modificările legislative care se impun în acest sens. Proiectul cabinetului său parlamentar, lansat în anul 2017, „Până hăt de carte!” și-a continuat și el activitatea, echipa ajungând în anul acesta să depășească un număr de 11.200 de cărți donate. Numărul comunelor ieșene în care Dan Lungu, alături de echipa proiectului, a ajuns în această sesiune parlamentară a fost de 26.

Pe scurt, activitatea parlamentară însumează 83 de inițiative legislative, 138 de întrebări și interpelări, 11200 de volume donate în 26 de localități din județul Iași și numeroase audiențe și întâlniri cu cetățenii.

„Cred că este de datoria noastră ca periodic să venim cu un raport de activitate în fața celor care ne-au trimis în Parlament. Încerc să mă țin de acest bun obicei și mă bucur mult că am reușit, în ultimele luni, să promovăm câteva inițiative importante și să continuăm vizitele în comunele ieșene, ajungând la un număr nesperat de mare de cărți donate. Invit ieșenii să doneze, să ne ajute să mărim numărul cititorilor din județ și să îmi atragă atenția și în următoarele luni asupra problemelor cu care se confruntă, dacă identifică vreun fel în care i-aș putea sprijini sau i-aș putea ajuta să le rezolve. Cine vrea să-mi urmărească îndeaproape activitatea o poate face accesând pagina mea: www.senatordanlungu.ro”, a menționat Dan Lungu, Senator USR.

Raportul de activitate complet, poate fi consultat accesând următorul link: http://senatordanlungu.ro/raport-de-activitate-anual/