Traficul rutier va fi restricționat, începând de vineri și până în 26 decembrie, în zona Piața Constituției, unde are loc Târgul de Crăciun, polițiștii amplasând în zonă trei treceri de pietoni temporare, anunță Brigada de Poliție a Capitalei.

restrictii rutiere Piata ConstitutieiFoto: Facebook

Astfel, se va restricționa traficul rutier în zilele de 20-26 decembrie, între orele 16.00 - 02.00, pe Bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între Bulevardul I. C. Brătianu și Piața Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente acesteia) și pe Bulevardul Libertății, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie și Bulevardul Națiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Brigada Rutieră precizează că au fost amplasate trei treceri pentru pietoni temporare, până în 26 decembrie, în zona Pieței Constituției: două treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bulevardul Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Polițiștii recomandă câteva rute ocolitoare :

- Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;

- Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei;

- Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;

- Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să evite deplasarea cu mașina în zonă în perioada menţionată, să respecte semnalele polițiștilor rutieri şi semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, mai avertizează Brigada Rutieră.