Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că votul dat în Parlament pentru dublarea alocaţiilor copiilor este unul „responsabil” şi „o dovadă de bun simţ”, relatează Agerpres.

Marcel CiolacuFoto: Facebook/ Marcel Ciolacu

„Nu, domnule prim-ministru, este un vot responsabil şi o dovadă de bun simţ. Bani în buget există, numai că trebuie gestionaţi corect şi renunţat la cohortele de politruci incompetenţi cu care aţi umplut ministerele”, a scris Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Digi 24, că votul pentru dublarea alocaţiilor a fost unul iresponsabil, în condiţiile în care bugetul pentru 2020 este construit cu „mari constrângeri”.

„Şi în condiţiile retrimiterii la Comisie, probabil că s-ar fi ajuns la un astfel de vot, după părerea mea lipsit de responsabilitate şi care reflectă maniera total (...) lipsită de logică şi de bun simţ faţă de realitate. Ştim foarte clar că suntem după un an 2019 în care politicile guvernamentale ale PSD au făcut praf bugetul României, au generat cheltuieli şi o risipă de neimaginat, au creat grave disfuncţionalităţi în economie, iar anul care vine, 2020, este anul în care România trebuie să dea un semnal ferm că se angajează să lupte cu toate dezechilibrele economice care riscă să afecteze evoluţia pe termen lung a economiei româneşti”, a subliniat Orban.