Ludovic Orban a declarat, referitor la șapte deputați PNL care au lipsit nemotivat de la votul pe proiectul privind dublarea alocațiilor, că le-a transmis tuturor parlamentarilor liberali că cei care nu înțeleg ce au de făcut în Legislativ nu vor mai avea șansa să obțină un nou mandat, relatează Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: captura B1 TV

„O sumă de factori. Au lipsit 11 parlamentari ai PNL, din care patru au lipsit motivat. Doi din motive de sănătate. Un parlamentar a fost domnul Predoiu care trebuia să fie la ședința CSM, pentru că s-a votat președintele Consiliului. Încă un deputat a fost prezent, dar nu a avut cartela la el. E vorba de viceprețedintele Camerei, Marilen Pirtea. Ceilalți șapte au lipsit nemotivat. Eu le-am spus foarte clar că orice parlamentar, care o dată cu preluarea guvernării, nu înțelege că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio șansă să obțină un mandat la alegerile viitoare”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24, întrebat despre motivele pentru care nu a fost retrimis la comisii proiectul privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Premierul a adăugat că au fost și „mici defecțiuni” în coaliție.

„Pe de altă parte, au existat și mici defecțiuni în coaliție. Au existat parlamentari de la PMP, a existat un parlamentar USR care a votat împotriva retrimiterii la comisie, au existat doi parlamentari din partea minorităților naționale, Ibram Iusein și parlamentarul care reprezintă minoritatea macedoneană. A fost o sumă de factori care a împiedicat retrimiterea la comisie. Și în condițiile retrimiterii la comisie probabil s-ar fi ajuns la un astfel de vot, după părerea mea, lipsit de responsabilitate și care reflectă maniera total lipsită de logică și de bun-simț față de realitate”, a conchis Orban.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocațiilor pentru copii la comisie, susținând că nu există punctul de vedere al guvernului și fișă fiscală. Propunerea a fost respinsă. Prin urmare, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Premierul a vorbit și despre subiectul Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, dând asigurări că va fi desfiinţată, când va fi găsită „cea mai bună soluţie constituţională”.

„Secţia specială cu siguranţă va fi desfiinţată, face parte din recomandările din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, atunci când vom găsi cea mai bună soluţie constituţională pentru a rezolva această problemă”, a afirmat Orban la Digi 24. Acesta însă nu a precizat un termen în care secţia va fi desfiinţată.

Citește și:

Ciolacu, răspuns pentru Ludovic Orban: Votul pentru dublarea alocațiilor - unul „responsabil”