Patronul firmei care a făcut deratizarea în urma căreia doi copii și mama unuia dintre ei au murit, în Timișoara, a scăpat de arestul preventiv, după ce magistrații Tribunalului Timiș au decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, anunță Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Magistrații Tribunalului Timiș au admis contestația formulată de Ioan Sorin Buță, au respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia și au decis ca patronul firmei de deratizare să fie plasat în arest la domiciliu. Acesta a stat în arest preventiv timp de 30 de zile.

„Admite contestaţia formulată de contestatorul - inculpat B. I. S., arestat (...) împotriva Încheierii pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosarul (...) pe care o desfiinţează şi rejudecând (...) respinge ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş privind prelungirea măsurii arestării preventive (...) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura arestului la domiciliu, constând în obligaţia acestuia de a nu părăsi imobilul situat în ..., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, pe o durată de 30 de zile”, se arată în decizia Tribunalului Timiș.

Bărbatul a fost pus în libertate „de îndată”, decizia fiind definitivă.

Un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit, la jumătatea lunii noiembrie, după ce în blocul în care locuiau, în Timișoara, s-a făcut o dezinfecție.

Alte zeci de persoane au avut nevoie de spitalizare.