Propunerea de prelungire a mandatului de interimar al lui Bogdan Licu la conducerea Parchetului General nu figurează joi pe ordinea de zi a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Mandatul acestuia expiră în 27 decembrie.

Bogdan LicuFoto: Agerpres

Pe ordinea de zi a ședinței din 12 decembrie a Secției pentru Procurori figura, la punctul 23, „Propunerea de prelungire a delegării în funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unor procurori”, unde ar fi urmat să se discute aprobarea în bloc a prelungirii mandatelor de interimari la șefia Parchetului General. Acest punct nu a mai fost însă discutat. Atunci a fost prelungită delegarea lui Horațiu Radu în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului General, care era prevăzută separat, la punctul 22.

Pe ordinea de zi de joi figurează propunerea de prelungire a delegării procurorului Laura Oprean în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, se va discuta prelungirea delegărilor procurorilor Georgiana Hosu (procuror șef) și Oana Schmidt-Hăineală (procuror şef adjunct) la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.