Un timișorean care a aruncat la gunoi vasul de toaletă, abandonându-l pe o stradă, a fost amendat de către polițiștii locali cu 3.000 de lei, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

amenda pentru vasul de toaleta aruncat la gunoiFoto: Politia Locala Timisoara

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Locale Timișoara, a fost depistat un bărbat care, ajutat de un altul, a abandonat pe o stradă din oraș obiecte sanitare, mai exact un vas de WC.

Bărbatul a fost identificat după vizualizarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă și a fost sancționat cu 3.000 lei. De asemenea, el trebuie să demonstreze că a predat vasul de toaletă firmei de salubrizare.

"Reamintim că potrivit modificărilor aduse la Legea 211/2011 prin Legea nr. 188/2019, abandonarea în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3.000 la 6.000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului", arată Poliția Locală Timișoara.