După decizia excluderii Olimpiei Ardelean din partid, sesizări privind posibila excludere a încă cinci membri ai USR urmează să fie discutate în ședința de miercuri a Biroului Național, de la ora 16.30, au declarat surse din formațiune, potrivit Mediafax.

Dan BarnaFoto: Captura video

Sesizările îi au în vizor pe Vișinel Bălan, Daniel Giurcă, Claudia Postelnicescu, Ciprian Lupaș și Cosmin Stoenoiu. Excluderea acestora va fi discutată în ședința de miercuri a Biroului Național a partidului.

De exemplu, Claudiei Postelnicescu i se reproșează că are postări critice pe Facebook la adresa lui Dan Barna. Aceasta deja a reacționat pe rețeaua de socializare în legătură cu ordinea de zi a ședinței de miercuri a Biroului Național al USR.

„Hai că asta e culmea tupeului! Sunt acuzata că îmi 'hărțuiesc' colegii și că vorbesc 'urât' despre Barna. Îmi asum tot ce am spus despre Barna: că este mediocru, că distruge partidul, că a avut un esec major strict bazat pe incompetența proprie, că favorizează o gașcă de sicofanți și profitori care beneficiază în mod exclusiv de resursele partidului”, a scris, miercuri, Claudia Postelnicescu, pe Facebook.

Ea a explicat că sunt colegi în partid care au făcut mai multe sesizări cu privire la postările critice pe care le-a avut la adresa lui Dan Barna.

„În ceea ce priveste 'hărțuirea': încă din vara anului 2018 am primit sesizări de la persoane care adoră liderul, indiferent cine e el, pentru motive strict legate de parvenirea în partid, care nu au nimic de-a face cu meritocrația. Aceste persoane mi-au intrat în lista și mi-au făcut mai multe sesizări pentru opinii critice la adresa conducerii partidului. Aceste opinii pot fi găsite în continuare pe peretele meu, nu am șters nimic. Să se caute jignirile și hărțuirile și să mi se arate. Precizez ca aceleași persoane mi-au facut sesizări, mai multe în serie, după ce au practicat un stalking obsesiv pe o perioada de luni de zile”, a completat Postelnicescu.

Aceasta a adăugat că a primit sesizări de la tot felul de „agramați” și „bolovani”, care habar nu au să se exprime, imediat după ce a fost numită purtător de cuvânt la USR Ilfov.

Ea a mai precizat că nu contează în partid decât ce vrea Dan Barna și „soldații loiali căzuți în adulație” care i-au făcut sesizări.

„Contează doar că Barna și-a pus lichelele să îmi facă sesizări. Soldații loiali căzuți în adulație. Credeți că eu și alții nu ne putem mobiliza să facem sesizări colegilor? Putem. De ce nu o fac? Pentru că îmi repugnă delatorii și delațiunile, îmi aduc aminte de PCR și Securitate și pur și simplu vomit. Și mai presus de orice, că tot fac unii exerciții de imagine, nu au murit niște copii și tineri acum 30 de ani, ca să îmi fie mie luată libertate de exprimare de un mediocru patentat, pus moț în vârful partidului fondat de altul de o gașcă de securiști de nouă generație”, a conchis Postelnicescu.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuție” miercuri seara a Biroului Național al partidului.

Mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor, după scandalul iscat în urma excluderii din partid a Olimpiei Ardelean, potrivit unui mesaj pe grupul intern de Facebook al formațiunii.