Locatarii unui bloc din municipiul Galaţi, care au fost evacuaţi, marţi, din apartamente, din cauza unui miros persistent de gaz de pe casa scării, s-au întors în apartamente după ce au fost găsite şi izolate doua recipiente cu substanţe care sunt folosite în curăţenie, a informat ISU Galaţi, potrivit Agerpres.

Interventie ISUFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

„Au fost găsite şi izolate doua recipiente cu substanţe care sunt folosite în curăţenie, de uz casnic. Acestea erau într-o pungă de gunoi menajer, pe casa scării. Locatarii blocului T10 s-au întors în apartamente datorită faptului că substanţa chimică de pe casa scării a fost înlăturată. Specialiştii de la ISU şi DSP au reluat verificările în fiecare apartament. S-a constatat că mirosul, a cărui sursă este încă necunoscută, revine în unele apartamente, în cantităţi variabile şi periculoase încă. Ca urmare, militarii verifică canalizările din proximitatea blocului, să verifice posibilitatea ca substanţa chimică să fi ajuns acolo şi eventual denumirea acesteia”, a transmis ISU Galaţi.

Locatarii unui bloc din municipiul Galaţi au fost evacuaţi, marţi, din apartamente, de către pompieri, din cauza mirosului persistent de gaz de pe casa scării. Potrivit ISU Galaţi, au fost evacuate în total 25 de persoane din întregul bloc iar Distrigaz a sistat furnizarea gazului în imobil.

„Dispeceratul ISU-SAJ a fost solicitat în Galaţi, pe Drumul Viilor, la blocul T10, din cauza unui miros persistent care se manifesta pe casa scării blocului cu 4 etaje. (...) Sursa mirosului nu este cunoscută şi a fost solicitat un echipaj cu autospeciala de cercetare chimică, biologică şi nucleară, de la ISU Brăila, care urmează să ajungă în scurt timp la incident”, au anunţat reprezentanţii ISU Galaţi.