Celebra actriță din Africa de Sud, Charlize Theron, deținătoare a premiului Oscar, spune că nu îi este rușine să vorbească despre momentul în care mama sa l-a împușcat mortal pe tatăl ei, aflându-se în legitimă apărare.

Charlize Theron, in Atomic Blonde (2017)Foto: Imdb.com

Actrița avea doar 15 ani la momentul incidentului, iar tătăl era un bărbat alcoolic și abuziv. Theron povestește că bărbatul a tras prin ușa camerei în care se ascundea, împreună cu mama ei.

Charlize a crescut la o fermă de lângă Johannesburg, în Africa de Sud, împreună cu mama sa Gerda și tatăl, Charles, pe care l-a descris drept un om ”foarte bolnav”, adăugând că a trăi cu un alcoolic este o situație disperată.

"Traiul de zi cu zi, imprevizibil, cu un dependent de alcool este genul de experiență care îți rămâne întipărită în trup pentru tot restul vieții, și nu e vorba doar despre acest eveniment care s-a întâmplat într-o noapte", a declarat actrița, într-un interviu pentru NPR, citat de BBC News.

Charlize Theron spune că tatăl ei era atât de beat încât nici nu putea să se țină bine pe picioare atunci când a intrat în casă înarmat.

"Eu și cu mama eram în camera mea și țineam ușa pentru că încerca să intre cu forța în dormitor. Așa că amândouă stăteam proptite în ușă ca să nu-l lăsăm să intre. A făcut un pas înapoi și a tras efectiv prin ușă de trei ori, însă niciunul din gloanțe nu ne-a nimerit, ceea ce a fost un miracol. A fost legitimă apărare”, a mai povestit actrița.

Charlize Theron mai spune că vorbește adesea despre violența pe care a experimentat-o în familie: ”Nu îmi este rușine să vorbesc despre asta, pentru că eu consider că cu cât vorbim mai mult despre aceste lucruri cu atât realizăm mai mult că nu suntem singuri”.

Charlize Theron a mai vorbit despe hărțuirea sexuală, precizând că a trăit adesea cu sentimentul de furie. De altfel, subiectul este tratat și în ultimul ei film ”Bombshell”, în care interpretează rolul prezentatoarei TV Megyn Kelly.