Senatorul USR Mihai Goțiu reacționează la anunțul lui Dan Barna privind un referendum intern despre poziționarea partidului pe centru-dreapta, acuzând că liderul USR vrea, de fapt, să distragă atenția de la problemele din partid, respectiv "excluderile abuzive”. El speră că dacă referendumul nu va trece, Barna își va depune demisia.

Mihai GotiuFoto: Facebook

Goțiu susține că demersul lui Barna este de fapt o încercare de distragere a atenției de la problemele legate de excluderile abuzive, dar și "o confirmare că epurările începute au și substrat ideologic".

"Eu am intrat într-un partid deschis, care a candidat la alegerile din 2016 cu un program umbrelă. Printre altele, un partid care își asuma și problematica de mediu, pe care, ulterior, am văzut-o, însă, minimalizată la anumite niveluri ale conducerii. O să lupt în continuare pentru a impune această prioritate (alături de altele) printre cele asumate expres și fără dubiu de către USR. Iar protecția mediului și lupta cu schimbările climatice e transideologică, din punctul meu de vedere”, a declarat pentru Mediafax Mihai Goțiu.

El consideră că acest referendum poate afecta șansele USR la alegerile locale și speră că dacă referendumul nu va trece, Barna își va depune demisia.

"Dacă Dan Barna vrea să impună o ideologie prin referendum, aruncând partidul într-o dezbatere care ne poate afecta grav șansele pentru alegerile locale, sper să o facă și cu demisia pe masă, în caz că referendumul cade. De asemenea, mă gândesc serios dacă nu voi iniția și eu un referendum pentru asumarea de către USR a problematicii de mediu ca prioritate majoră a partidului”, a argumentat el.

Oli Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna a știut de semnăturile false la inițiativa "Fără Penali”.

Dan Barna a declarat, marți, că a anunțat membrii USR cu privire la declanșarea unui referendum intern pentru poziționarea USR ca partid de centru-dreapta, deoarece acest demers ar fi următorul pas pentru pregătirea pentru guvernare. Votul începe în februarie 2020.