Sociologul Vasile Dâncu, membru PSD timp de aproape 10 ani în ”Grupul de la Cluj” condus de Ioan Rus, s-ar putea regăsi în conducerea PSD după congresul partidului din 29 februarie, spune Marcel Ciolacu. PSD îl recuperează și pe Cozmin Guşă, care "a revenit" în organizaţia PSD Sector 1.

Vasile DancuFoto: Facebook - Vasile Dancu

"Este posibil, este posibil să se regăsească în conducerea partidului", a afirmat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, luni, la finalul conferinţei extraordinare de alegere a preşedintelui PSD Bucureşti. El a fost întrebat dacă sociologul Vasile Dâncu se va regăsi "într-o formă sau alta" în conducerea PSD după congresul partidului din 29 februarie.

Ciolacu nu a putut preciza dacă în prezent Dâncu are carnet de membru al PSD.

"Nu ştiu, nu am intrat în detalii cu dânsul, dar mie mi-ar plăcea foarte mult ca un intelectual de stânga cum este domnul Vasile Dâncu să vină alături de noi în partid. Nu am purtat această discuţie, nu încercaţi să mă întrebaţi mai multe", a mai declarat Ciolacu.

În acest context, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a afirmat că "jurnalistul, realizatorul TV" Cozmin Guşă "a revenit" ca membru în organizaţia PSD Sector 1.

"Aşa mi-a spus preşedintele PSD Sector 1: nu doreşte funcţii, nu doreşte să candideze pentru nicio poziţie, vrea doar să participe la campania pentru alegerile locale. Nu candidează pentru nicio poziţie nici la nivel de sector, nici la nivel de municipiu, nici la nivel de ţară", a adăugat Firea.

Noua conducere a PSD îș așteaptă să se reîntoarcă în partid și pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

"Să nu vă surprindă dacă astăzi eu o să încerc să spun cum am văzut eu lucrurile din interiorul partidului, ca și președinte al organizației PSD Buzău până în acest moment. Toată țara, tot partidul întotdeauna se uită la București. Aici sunt cele mai multe voturi, cele mai dure bătălii, aici se fac mitingurile împotriva Guvernului, aici sunt cele mai puternice atacuri. (...) Această presiune o resimțiți de foarte multe ori voi toți cei de aici simpatizanții noștri. Cred că această presiune o resimt și cei care vă conduc și pe care vreau să-i încurajăm și să le mulțumim. Daniel Tudorache, primarul Sectorului 2, Mihai Toader, Robert Negoiță, care trebuie să vă spun că am vorbit azi dimineață cu el la telefon și încercăm să avem o comunicare și-o colaborare nouă", a afirmat Marcel Ciolacu, spunând că îl așteaptă pe Robert Negoiță "să se întoarcă" cât mai curând în PSD.

De altfel, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, i-a invitat pe cei care au participat în 2016 la alegerile locale și parlamentare și care au plecat din PSD să se reîntoarcă.

Cozmin Guşă a revenit în PSD, după 16 ani, în 28 octombrie.

După două săptămâni, mai exact în 12 noiembrie, el a fost exclus din partid, în aceeaşi şedinţă în care s-a decis și excluderea Anei Birchall.