Monumentul Revoluţiei de la Timişoara, realizat în bronz, va fi finalizat în ianuarie-februarie 2020 întrucât nu s-a reuşit strângerea sumei de 450.000 de euro, necesară construirii, potrivit primarului Nicolae Robu. El a anunțat că de Ziua eliberării Timişoarei de sub comunism (20 decembrie), municipiul va primi cadou de la preşedintele SUA, Donald Trump, o placă din bronz care va fi montată pe clădirea viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei Române (MNRR).

TimisoaraFoto: tion.ro

Monumentul ar urma să fie amplasat în centrul oraşului, într-un scuar între Catedrala Mitropolitană şi Podul Maria.

"Eu voi continua strângerea de fonduri astfel încât cel în cauză, dacă se va putea, să-şi recupereze o parte din suma foarte mare pe care a dat-o acum, de dragul oraşului. În aceste condiţii, cred că monumentul va fi gata în luna ianuarie-februarie 2020, pentru că imediat după sărbători vom trece la realizarea practică după macheta care este deja gata", a afirmat Nicolae Robu, citat de Agerpres.

El a insistat că la 30 de ani de la Revoluţia Română cei care şi-au dat atunci viaţa, au riscat-o, au pierdut-o sau au avut şansa de a supravieţui merită din partea comunităţii un gest de solidaritate.

Primarul a argumentat întârzierea demarării proiectului prin faptul că s-a vrut mai întâi să se deruleze prin Asociaţia Timişoara Capitală Culturală, dar aceasta, devenind de utilitate publică, se supune în mare măsură legilor din sectorul public şi atunci apăreau foarte mari complicaţii.

Robu a mai spus că de Ziua eliberării Timişoarei de sub comunism (20 decembrie), municipiul va primi cadou de la preşedintele SUA, Donald Trump, o placă din bronz care va fi montată pe clădirea viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei Române (MNRR).

"Primim de la Casa Albă un cadou, o placă în bronz, care va fi montată pe clădirea viitorului sediu al Muzeului Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Placa este donată de însuşi preşedintele SUA, Donald Trump. La evenimentul care va avea loc vineri, 20 decembrie, va fi prezent la Timişoara noul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, în Ziua eliberării Timişoarei de sub comunism", a declarat, luni, primarul municipiului, Nicolae Robu.

Muzeul Revoluţiei Române va fi amenajat în fosta clădire a Comenduirii Garnizoanei din Timişoara, spaţiul fiind transferat din proprietatea Ministerului Apărării Naţionale în cea a Ministerului Culturii, care se va ocupa de realizarea respectivului obiectiv.