John și Charlotte Henderson, în vârstă de 106, respectiv 105 ani, s-au cunoscut în 1934, pe vremea când erau studenți la Universitatea din Texas. Cei doi au fost recunoscuți drept cel mai longeviv cuplu căsătorit în viață de către Guinness World Records.

VerigheteFoto: finest-platinum-wedding-ring.com

Totul a început la cursurile de zoologie, în 1934, unde studenții erau așezați în ordine alfabetică, astfel încât John Henderson, pe atunci 21 de ani, a fost așezat chiar în spatele lui Charlotte Curtis. Când s-a uitat în jos, a remarcat-o

imediat pe tânăra timidă de 20 de ani care stătea în fața lui.

În schimb, Charlotte își amintește că nu a deranjat-o deloc faptul că tânărul se uita peste umărul ei, relatează Washington Post.

Pe 22 decembrie, cuplul sărbătorește 80 de ani de la nuntă, iar Guinness World Records i-a recunoscut ca fiind cel mai longeviv cuplu căsătorit în viață.

Cei doi sunt însă împreună de 85 de ani. Deși logodnele de scurtă durată erau obișnuite la vremea respectivă, ”i-au luat 5 ani să se hotărască dacă vrea să se căsătorească sau nu”, a povestit John, râzând. Erau vremuri grele, Marea Depresie, și se gândeau că ar trebui să câștige niște bani înainte de a-și întemeia un cămin, așa că Charlotte s-a angajat ca profesoară în Houston, în timp ce John a antrenat echipe de fotbal și de baschet.

John și Charlotte s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii modeste, cu doar doi invitați, pe 22 decembrie 1939. Și-au petrecut luna de miere în San Antonio, cazați la un hotel cu 7 dolari pe noapte.

Recordul absolut pentru cel mai longeviv cuplu fiind deținut de Zelmyra și Herbert Fisher, care au fost căsătoriți 86 de ani și 290 de zile, până la moartea lui Herbert, în 2011.