Pentru prima dată în ultimii 15 ani, este amânată din cauza căldurii construcţia singurului hotel de gheaţă din România - cel de la Bâlea Lac, potrivit unui anunţ al organizatorilor.

Hotelul de gheațăFoto: Facebook
  • "Dragi prieteni, având în vedere condiţiile meteorologice în această perioadă, trebuie să amânăm începerea lucrărilor la Hotelul de Gheaţă până în luna ianuarie! Rezervările făcute pentru perioada 20 decembrie - 20 ianuarie 2020 trebuie reprogramate! Sperăm că anotimpul de iarnă se va instala în următoarele zile pentru a putea începe lucrările", este mesajul postat pe Facebook de echipa Hotel of Ice Bâlea Lac.

Turişti din mai multe ţări şi-au făcut deja rezervări pentru a petrece Revelionul în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac.

Ca în fiecare an, o echipă formată din 40 de muncitori din Târgu Mureş ar fi trebuit să înceapă, la finalul lunii noiembrie, construcţia singurului hotel de gheaţă, cel aflat la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac. Căldura şi faptul că nu este încă îngheţat lacul de unde se lua materia primă pentru hotel au făcut ca, în acest an, să nu se poată realiza inedita construcţie de gheaţă din Munţii Făgăraş.

Meteorologii sibieni se aşteaptă ca marţi şi miercuri, la Bâlea Lac să se înregistreze cele mai mari temperaturi de până acum, de plus 11 grade, potrivit Agerpres. Cea mai călduroasă zi de 17 decembrie la Bâlea Lac a fost în urmă cu 30 de ani, când aici s-au înregistrat plus 9,6 grade Celsius, potrivit meteorologului Narcisa Milian.

Luni, în jurul prânzului, la Bâlea Lac se înregistrează 0,6 grade Celsius şi stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri.

CITEȘTE ȘI:Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei