Dacă femeile ar conduce fiecare țară din lume s-ar înregistra o îmbunătățire a nivelului de trai, a declarat fostul președinte american Barack Obama, potrivit BBC News.

Barack ObamaFoto: Agerpres

Vorbind la o conferință din Singapore, Obama a spus că, deși nu sunt perfecte, femeile sunt indiscutabil mai bune decât bărbații.

Fostul lider de la Casa Albă mai crede că majoritatea problemelor cu care se confruntă omenirea sunt cauzate de persoane în vârstă, majoritatea bărbați, care țin cu dinții de putere.

Obama a povestit că, atunci când era președinte, se gândea adesea cum ar fi arătat lumea dacă ar fi fost condusă de femei.

”Nu sunteți perfecte, dar pot să vă spun fără tăgadă că sunteți mai bune decât noi. Cred cu tărie că, dacă fiecare națiune ar fi condusă timp de doi ani de femei, s-ar vedea o îmbunătățire semnificativă în aproape toate aspectele vieții”, a declarat Obama.

Întrebat dacă ia în calcul o revenire în politică, Obama a mai spus că, personal, crede că e bine ca liderii să facă un pas înapoi atunci când vine vremea. ”Dacă te uiți la lume și la problemele cu care se confruntă, de obicei, este vorba despre oameni în vârstă, mare parte bărbați, care nu se dau la o parte”, a spus el.