​În ultimele zile pe care le-a petrecut la Ministerul Sănătății – așteptând să fie înlocuită de un succesor votat de actuala majoritate parlamentară – Sorina Pintea a eliberat șapte noi autorizații de funcționare farmaceutice, într-un oraș deja arhiplin de farmacii. Este vorba de municipiul Vaslui, localitate unde, până la decizia demnitarului PSD, existau, oricum, mai multe farmacii față de câte spune legea că ar trebui să fie, scrie Rise Project.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

UPDATE Fostul ministru Sorina Pintea susține că semnătura ei nu apare pe niciuna dintre autorizații și că va da în judecată Rise Project.

....................

Fostul ministru se apără afirmând că pragul maxim al numărului de farmacii admise în Vaslui – una la 3.500 de persoane – nu fusese încă atins, ținând cont de populația scriptică a orașului. Însă recunoaște că această populație nu are, în cazul de față, nicio legătură cu adevărata situație demografică a localității. E vorba de o populație care o triplează, în mod artificial, pe cea reală, prin înglobarea a zeci de mii de cetățeni proveniți din Republica Moldova – persoane care și-au înregistrat domiciliile aici doar pentru a putea obține cărți de identitate românești.

Una dintre cele șapte autorizații eliberate, pe picior de plecare, de Sorina Pintea a fost deja scoasă la vânzare! Reporterii RISE Project au negociat cumpărarea autorizației de funcționare, iar cel mai mic preț pe care l-au putut obține de la vânzătoare a fost de 235.000 de euro!

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL PE RISE PROJECT