Prințesa Beatrice de York, care s-a logodit cu milionarul Edoardo Mapelli Mozzi în luna septembrie, a primit consimţământul formal de a se căsători din partea bunicii, regina Elizabeth a II-a, potrivit ziarul Mirror, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vestea vine după mai multe luni în care imaginea familiei regale britanice a fost pătată de scandalul în care este implicat tatăl lui Beatrice, prinţul Andrew. Pe 20 noiembrie, fiul mijlociu al reginei a anunţat că renunţă la atribuţiile regale în viitorul apropiat, din cauza scandalului generat de complicitatea cu miliardarul american Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în luna august, în contextul în care era inculpat pentru agresiuni sexuale.

Acuzat la rândul său de abuzuri sexuale, prinţul Andrew nu a fost susţinut de niciun membru al familiei regale. Iar scandalul putea compromite şi căsătoria fiicei mai mari a ducelui de York, prinţesa Beatrice.

Tânăra, care programase logodna pe 18 decembrie, a fost nevoită să amâne evenimentul.

Prinţesa Beatrice este a noua în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deși nu trebuie să ceară consimțământul reginei pentru a se căsători - doar primii șase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiați ai familiei regale spun că prințesa Beatrice a făcut acest lucru, în semn de respect și pentru că este foarte apropiată de bunica sa.

Data nunţii urmează să fie anunţată la începutul anului 2020.

Beatrice de York şi Edoardo Mapelli Mozzi au început să se întâlnească în toamna anului 2018.

Prințesa Beatrice de York, născută pe 8 august 1988, este fiica cea mare a prințului Andrew și a ducesei de York, Sarah Ferguson. Sora sa mai mică, prințesa Eugenie, s-a căsătorit cu omul de afaceri Jack Brooksbank în octombrie 2018.