Sunt aproximativ 2.153 de miliardari în întreaga lume - cei mai mulţi în SUA, China, Germania, Rusia şi Marea Britanie -, însă există 13 state în care există un singur miliardar. Printre acestea se numără România, Islanda, Portugalia şi Qatar, potrivit Business Insider, preluat de Mediafax.

DolariFoto: DepositPhotos.com

Cei mai mulţi miliardari, mai exact 705, se află în Statele Unite ale Americii, 285 au fost număraţi în China, iar pe locul trei se află Germania, cu 146.

În unele ţări, însă, locuieşte doar un singur miliardar. Acestea sunt România, Algeria, Angola, Islanda, Georgia, Kuwait, Liechtenstein, Nepal, Portugalia, Qatar, Eswatini, Tanzania, Zimbabwe.

Domeniile în care aceştia profesează sunt industria alimentară, acţiunile, medicina dentară, industria energetică, turismul, lanţurile de magazine, imobiliarele şi telecomunicaţiile.

Cel care a adus România în acest top este fostul tenismen şi actualul om de afaceri Ion Ţiriac, în vârstă de 80 de ani. El are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, obținută din asigurări, vânzări auto, petrol şi imobiliare.