Directorul general al Companiei de Drumuri a dispus constituirea unei comisii de supracontrol care își va desfășura activitatea la Agențiile de Control și Încasare din toate punctele de frontieră.

Controale tiruriFoto: ANAF

Anunțul vine la câteva zile după ce DNA a demarat urmărirea penală către mai multe persoane într-un dosar în care, printre altele se vorbește și de mite date în vama Nădlac 2. ”În cadrul unor agenții de control și încasare situate în punctele de trecere a frontierei ar fi existat obiceiul ca funcționarii care își desfășoară activitatea să încaseze de la transportatori, pe lângă taxele legale și sume de bani cu titlu de mită, pentru a nu constata și aplica anumite sancțiuni acestora”, potrivit unui comunicat de luni al DNA.

Comisia înființată vineri va avea în vedere verificarea modului în care se respectă procedurile de lucru la Agențiile de Control.

“Ne dorim eficientizarea activității în agențiile de control. Un factor important în acest sens îl constituie eliminarea definitivă a factorului uman implicat în procesul de cântărire. Am facut un pas decisiv în această direcție prin semnarea unui contract pentru achiziționarea a 18 instalații de cântărire performante. Săptămâna trecută am emis ordinul de începere a procedurii de instalare. Avem un termen de implementare de 2 ani, însă rezultatul va fi o respectare riguroasă a procedurilor și, implicit, îmbunătățirea întregului proces”, a declarat Sorin Scarlat, Directorul General al CNAIR S.A.