Comerciantul filmat la Târgul de Crăciun din Baia Mare în timp ce învârtea aluatul pentru plăcinte cu o bormaşină, într-o găleată, pe jos, a primit o amendă de 20.000 lei.

Aluat framantat cu bormasinaFoto: Captura YouTube

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Maramureș, Dacian Manoliu, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că în acest caz s-a dispus și oprirea temporară a activității derulate de comerciantul respectiv.

„A fost identificat operatorul economic de la Târgul de Crăciun, este din Baia Mare, iar pentru deficiențele constatate, nerespectarea condițiilor de muncă, față de acesta s-a luat măsura sancționării cu o amendă de 20.000 de lei. De asemenea, s-a dispus și oprirea temporară a activității”, a spus Manoliu.

Comerciantul fusese filmat la Târgul de Crăciun din Baia Mare în timp ce învârtea aluatul pentru plăcinte cu o bormaşină, într-o găleată, pe jos.

Anul trecut, la Festivalul de Castane, un comerciant a fost surprins că prepara plăcinte într-un mod similar şi a fost amendat de Protecţia Consumatorilor Maramureş cu 30.000 de lei.

Târgul de Crăciun Baia Mare se desfăşoară în Piaţa Libertăţii în perioada 30 noiembrie 2019 - 12 ianuarie 2020.