Klaus Iohannis a declarat, vineri la Bruxelles, că este mulțumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie deoarece premierul Boris Johnson și Partidul Conservator își doresc un Brexit cu Acord, ceea ce e un lucru bun pentru românii care trăiesc acolo, transmite Mediafax.

Klaus Iohannis la BruxellesFoto: Presidency.ro

„Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie fiindcă premierul Boris Johnson, împreună cu Partidul Conservator, au dorit și cred că doresc și în continuare, să realizeze Brexitul, dar cu Acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun care îi protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori și acum se pare că ne apropiem de această soluție: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu Acord și spre asta ne îndreptăm”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri la Bruxelles, întrebat la ce trebuie să se aștepte românii din UK după Brexit.

Șeful statului a mai spus că la Consiliul European au fost urmărite joi seara exit poll-urile despre alegerile din Marea Britanie, iar toată lumea speră ca Brexit să fie finalizat cu un Acord.

„Au fost și alte teme importante pe care le-am discutat aseară. În paralel, toată lumea a urmărit, sigur, și exit-poll-urile din Marea Britanie și eu pot să îmi exprim mulțumirea față de rezultatul obținut acolo în sensul că există acum o majoritate clară care, sperăm noi cu toții, va finaliza Brexitul, cu Acord, evident. Astăzi (vineri - n.r.) vom mai avea câteva discuții, dar cred că nu vor fi chiar așa de complicate ca cele de aseară, avem un Euro Summit în format extins unde se vor discuta chestiuni legate de Uniunea bancară. Vom avea mai târziu o discuție pe Articolul 50, adică despre Brexit, și prevăd astăzi discuții, de asemenea, cu rezultate pozitive”, a conchis Klaus Iohannis.

Potrivit ultimelor rezultate publicate privind alegerile din Marea Britanie, Partidul Conservator a obținut 363 de locuri, în timp ce Partidul Laburist a obținut doar 203.

Premierul britanic Boris Johnson a salutat vineri victoria obținută de Partidul Conservator în scrutinul parlamentar din Marea Britanie, afirmând că a reușit să depășească un impas, relatează site-ul postului BBC.

Marea Britanie va putea acum să „ducă Brexit la sfârșit”, a spus Boris Johnson.