Fostul procuror din Craiova prins într-o piață din Iași când încerca să facă cumpărături cu bani falşi a fost arestat. Poliţiştii au stabilit că bărbatul a plasat bancnote de 10 şi 50 de lei în aproape toate judeţele ţării, în zone aglomerate. El era căutat de mai multe luni după ce fugise din ţară cu peste 1,7 milioane de euro obținuți prin fraude.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Județene Buzău, bărbatul de 44 de ani, din Dolj, a fost prins, marţi, într-o piaţă din Iaşi, imediat după ce plasase patru bancnote de 10 lei, posibil contrafăcute. Asupra sa au mai fost găsite alte 140 de bancnote de 10 lei şi 15 bancnote de 50 lei, de asemenea false.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul obişnuia să locuiască cu chirie în diverse oraşe din ţară, precum Cluj, Braşov, Iaşi şi Sibiu. Aici, poliţiştii au făcut percheziţii, ocazie cu care au ridicat alte 1.200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 şi 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente şi alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor, scrie News.ro.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnote era păstrată în Cluj, unde bărbatul revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către el în aproape toate judeţele din ţară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenţia persoanelor care încasau banii. El a fost dus la Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării şi înşelăciune, iar instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul este dat în urmărire naţională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru mai multe infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu un prejudiciu important.

Bărbatul se numeşte Mihai Drăgoi, iar în trecut a fost procuror şi apoi executor judecătoresc în Craiova. Individul era căutat de mai multe luni după ce fugise din ţară cu peste 1,7 milioane de euro, bani pe care-i luase de la mai mulţi clienţi cărora le promisese că le va achiziţiona imobile care erau în procedură de executare silită.