Premierul Ludovic Orban a dat joi un nou semnal că Guvernul pe care îl conduce nu susține pensiile speciale ale magistraților. Întrebat dacă susține aceste pensii, primul ministru a precizat că principiul contributivității trebuie să stea la baza calculului pensiilor. „S-au baricadat cu decizia Curții Constituționale și nu este corect”, a spus Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Decizia politică a Partidului Național Liberal este foarte clară, noi susținem principiul contributivității ca principiul care trebuie să stea la baza calculului pensiilor și susținem ca sistem de pensii diferențiat pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat de HotNews.ro dacă au fost avute în vedere metodele prin care poate fi schimbată decizia CCR privind pensiile magistraților, Ludovic Orban a răspuns: „Trebuie respectat principiul contributivității și egalități”.

Citește și:

Orban, despre amânarea eliminării pensiilor speciale în Parlament: Poate că va permite conturarea unei poziții unitare cu USR/ Schimbare de macaz- susținem păstrarea pensiilor doar pentru militari