Guvernul german şi-a dat acordul miercuri ca rabinii să poată oferi servicii religioase în armată. Deşi nu există date oficiale, se estimează că ar exista aproximativ 300 de evrei în armata germană, circa 94.000 de creştini şi 3.000 de musulmani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cabinetul a decis la o şedinţă la Berlin să încheie un contract cu Consiliul Central al Evreilor din Germania pentru oferirea de asistenţă pentru evrei în armată, pentru a completa sprijinul oferit protestanţilor şi catolicilor, transmite Dpa, citată de Agerpres.

Decizia guvernului, care trebuie adoptată de parlament, le permite rabinilor militari să le ofere asistenţă soldaţilor evrei, dar şi altor soldaţi, indiferent de religia lor, atât pe teritoriul Germaniei, cât şi în misiuni în străinătate. Rabinii vor formula de asemenea poziţii în privinţa chestiunilor etice şi vor furniza sugestii Bundeswehr-ului ca instituţie.

"În acest fel, poate fi promovată înţelegerea iudaismului şi a comunităţii evreieşti în Republica Federală Germania", se mai arată într-un comunicat al guvernului.

Deşi nu există date oficiale, se estimează că ar exista aproximativ 300 de evrei în armata germană, circa 94.000 de creştini şi 3.000 de musulmani. Există discuţii şi pentru oferirea de asistenţă religioasă soldaţilor musulmani, dar diversitatea din islam reprezintă un obstacol.