Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este acuzat de fapte de corupţie a fost amânat din nou, miercuri, la Tribunalul Harghita, întrucât apărătorul acestuia s-a aflat în imposibilitatea de a participa la şedinţa de judecată, în vreme ce cererea de recuzare a judecătorului cauzei, depusă la termenul trecut, a fost între timp respinsă de instanţa superioară, relatează Agerpres.

Borboly CsabaFoto: Agerpres

Apărătorul lui Borboly Csaba, avocatul Sergiu Bogdan, se află, în această perioadă, la o conferinţă de specialitate în străinătate şi a depus o cerere de amânare a cauzei, care a fost aprobată de judecător.

De la ultimul termen al cauzei a fost judecată şi cererea de recuzare a magistratului care judecă acest dosar, solicitarea avocatului lui Borboly Csaba fiind respinsă.

Noul termen de judecată în acest proces a fost stabilit pentru data de 8 ianuarie 2020.

Potrivit DNA Târgu Mureş, Borboly Csaba a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - câte trei acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată - trei acte materiale, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Aceeaşi sursă susţine că prejudiciul total produs judeţului Harghita, ca urmare a activităţilor inculpaţilor, desfăşurate în anii 2010 şi 2011, este de 4.883.855,96 lei (echivalentul a 1.138.428 euro la cursul de la acea dată).

Trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina şi au fost condamnaţi, iar în cazul celorlalţi zece, procesul continuă.