O tânără din Iași rămasă paralizată când avea 15 ani, după ce a fost lovită de o mașină pe o trecere de pietoni, a fost dusă în scaun cu rotile la Judecătoria Iași, fiind cărată în brațe până la etaj. Părinții au încercat astfel, la 4 ani de la producerea accidentului, să îi înduplece pe magistrați să pronunțe mai repede sentința în cazul șoferului vinovat pentru că astfel faptele se prescriu, notează Ziarul de Iași.

Fata in scaun cu rotile carata la tribunalFoto: Captura YouTube

În acestă lună se împlinesc 4 ani de când Ana Maria Tănasă a fost accidentată grav, pe o trecere de pietoni din Valea Lupului (Iași), de un comisar al Gărzii de Mediu. Avea 15 ani și a rămas paralizată, fiind ţintuită la pat. Procesul a tărăgănat, iar anul viitor şoferul ar putea scăpa de pedeapsă deoarece faptele se prescriu dacă nu se ajunge la o sentinţă.

Marți, la ceea ce ar fi urmat să fie ultimul termen al dosarului de la Judecătoria Iași, părinţii fetei au încercat să îi înduplece pe magistrați să grăbească pronunțarea unei decizii și au adus-o pe fată în instanță în scaunul cu rotile. Copila a fost cărată pe braţe de către jandarmi, până la primul etaj al Judecătoriei.

Magistraţii au decis însă admiterea în dosar de noi probe, la solicitarea șoferului care a accidentat-o pe fată. Astfel, a fost stabilit un nou termen în proces pentru 14 ianuarie.

"Nu se mai poate aşa ceva... Şoferul vinovat a adus alte probe la dosar. Iar judecătorul le-a ad­mis. Face aşa de ani de zile şi îi merge. La anul, dosarul se va prescrie şi aici vor să se ajungă, să scape! De asemenea, şoferul vinovat a depus la dosar o expertiză, făcută de către el, în care scrie că avea o viteză de 40 km/h atunci când a lovit fata pe trecere, în condiţiile în care ea a fost târâtă pe capota maşinii 30 de metri“, a spus revoltat tatăl fetei.

Familia tinerei aşteaptă finalizarea dosarului pentru a putea să primească daune de la firma de asigurări. Părinții spun că cheltuielile cu medicaţia şi nevoile fetei sunt foarte mari acum, peste condiţiile lor de trai, iar cu banii de la firma de asigurări ar putea încerca chiar operaţii în străinătate, în speranţa că fata îşi va mai reveni.

Tânăra a fost accidentată pe o trecere de pietoni în 2 decembrie 2015, în timp ce mergea spre şcoală. Ea avea 15 ani şi a fost lovită de un autoturism condus de un comisar al Gărzii de Mediu, Eugen Sandu, fost director al Agenţiei de Mediu. Fata a ajuns la spital în comă, fiind ţinută în viaţă de către aparate timp de câteva săptămâni. Dacă în decembrie 2015 a avut loc accidentul, acţiunea penală s-a pus în mişcare abia pe 30 august 2018, deoarece rezultatele expertizelor se contraziceau, spun reprezentanţii Parchetului Iaşi.