O femeie i-a oferit șefului de post din comuna Bonțida, județul Cluj, 10.000 de lei ca să o convingă pe o fată răpită și sechestrată de băieții ei să își retragă plângerea. Polițistul și-a anunțat superiorii, iar femeia a fost prinsă în flagrant și trimisă în judecată pentru dare de mită.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tentativa de mituire a șefului de post din comuna clujeană Bonțida a fost publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, unde polițistul a fost felicitat pentru profesionalism și corectitudine, relatează Mediafax.

În postare se redă dialogul purtat de polițist cu femeia care a încercat să îl mituiască, discuție avută chiar în biroul șefului de post.

„- Șefule, de ieri vreau să dau de tine. Să știi că ai de la mine 10.000 de lei.

- Păi, de ce?

- Fă-mi scăpați băieții, șefule, că poți.

- Păi, nu prea pot. Eu am găsit-o pe fata răpită și sechestrată de băieții tăi. Cum crezi că aș putea să-i spun că acești ticăloși au scăpat?

- Lasă, șefule, că o convingi tu să-și retragă plângerea. Vrei să te învăț eu cum?

- Nu! Dar vreau să ieși acum din birou și să nu mai apari vreodată cu așa ceva.

- E prea puțin, șefule? Spune că mai pun...

- Mai bine pune mâna pe ușă și ieși.

- Eu plec acum, dar să știi că mâine revin. Și o să revin până te răzgândești”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a MAI.

Potrivit acesteia, polițistul Loredan și-a anunțat superiorii și „au căzut de acord să-i informeze pe cei de la Direcția Generală Anticorupție cu ajutorul cărora să se facă flagrantul”.

Conform reprezentanților MAI, după o săptămână, femeia a fost trimisă în judecată pentru dare de mită.