Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că vila Florica de la Ștefănești va trece de la Consiliul Județean Argeș în administrarea Ministerului Culturii. Aceasta în condițiile în care "în acest an, pentru prima oară, pesediștii din Argeș ne-au interzis să aniversăm înființarea PNL, pe 24 mai, la Vila Florica", a spus Orban la începutul ședinței de Guvern. "Există un Dumnezeu în toate, iar vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii", a adăugat Orban.

Vila FloricaFoto: Consiliul Judetean Arges

Potrivit acestuia, vila Florica este "locul în care s-a făcut istorie" și va reveni în patrimoniul cultural.

PNL obișnuiește să sărbătorească ziua partidului, pe 24 mai, la vila Florica, fost domeniu al familiei Brătianu. Pe 24 mai 2019, pentru prima dată în 30 de ani, Consiliul Județean Argeș, controlat de PSD, a interzis PNL accesul în vila Florica. Liberalii intenționau să organizeze un simpozion dedicat împlinirii a 144 de ani de la înființarea PNL.

PNL a primit aprobarea CJ Argeş pentru manifestare în fiecare an. Doar anul acesta nu. În mod tradițional, PNL comemorează memoria Brătienilor și aniversează ziua partidului la așezămintele Brătianu de la Florica.