Procurorul general interimar Bogdan Licu spune că se gândește foarte serios dacă va candida pentru un mandat plin, dar nu a luat încă o decizie. Întrebat dacă reproșurile ministrului Justiției la adresa procurorilor sunt îndreptățite, Licu a spus că "mulți colegi se mulțumesc cu ce primesc și nu se implică foarte mult în soluționarea unor cauze, iar lucrul acesta se vede".

Bogdan LicuFoto: Agerpres

"Mă gândesc foarte serios, dar încă nu am luat o hotărâre", a declarat Licu, întrebat dacă își va depune candidatura pentru un mandat plin.

De asemenea, întrebat dacă sunt îndreptățite reproșurile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care le-a cerut procurorilor să fie mai activi în lupta împotriva criminalității, Bogdan Licu a spus că sunt mulți colegi care se mulțumesc cu ce primesc și nu se implică foarte mult în soluționarea unor cauze.

"Domnul ministru ne-a trimis două adrese. Ultima, cea sosită ieri, prin care îndeamnă procurorii să se înscrie în aceste proceduri declanșate (de selecție în funcții de conducere la Parchetul General, DNA, DIICOT - n.r.). Prima era un îndemn pentru a fi mai proactivi în lupta împotriva criminalității de toate felurile. Un asemenea demers este tot timpul binevenit. Și eu am îndemnat tot timpul colegii să fie proactivi. Din păcate, avem mulți colegi care se mulțumesc cu ce primesc și nu se implică foarte mult în soluționarea unor cauze și lucrul acesta se vede”, a declarat Bogdan Licu, înaintea șerdinței CSM.

Întrebat ce a făcut el pentru ca procurorii să se implice, Licu a spus că a avut mai multe întâlniri cu ei și le-a transmis pe toate căile să fie proactivi.

El mai spune că una dintre cauzele demotivării procurorilor o reprezintă atacurile fără precedent la adresa acestora.

"O demotivare a procurorilor, cu toate atacurile intense asupra noastră, cu siguranță a avut loc și trebuie să recunoaștem acest lucru. Ce s-a întâmplat în ultimii ani, este cu totul ieșit din comun. Nu a mai fost niciodată, in istoria recentă a României un atac atât de concertat și susținut asupra procurorilor. Depinde de fiecare procuror în parte cât este de călit în această luptă, ce experiență are. Sunt și colegi care s-au simțit demotivați să lucreze așteptând ceva. Ce anume, nu știu ce să vă spun”, a adăugat procurorul general interimar.