Un cargou iranian deținut de o companie care se află sub sancțiuni impuse de Statele Unite ale Americii a intrat, luni, în Portul Constanța și a descărcat la una dintre danele operate de firma SOCEP, potrivit Info Sud-Est.

navaFoto: Info Sud-Est

Nava “Shahr E Kord” este deținută de compania iraniană de transport maritim (Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL), care a intrat pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii impuse Teheranului după ieșirea din acordul nuclear, în anul 2016.

Jurnaliștii bulgari de la publicația Bivol.bg au scris în aprilie 2019 că societatea maritimă iraniană este cunoscută ca unul dintre subcontractanții principali ai Ministerului Apărării din Republica Islamică și al principalului său serviciu special – Corpul Gărzii Revoluționare Islamice – și că navele deținute au fost detectate, în mai multe rânduri, transportând arme, muniții și mărfuri pentru armata iraniană.

“Această companie este cunoscută ca unul dintre subcontractanții principali ai Ministerului Apărării din Republica Islamică și al principalului său serviciu special – Corpul Gărzii Revoluționare Islamice. Navele acestei companii au fost detectate în mai multe rânduri transportând arme, muniții și alte mărfuri pentru armata iraniană și pentru sectorul de apărare al țării”, arată jurnaliștii bulgari, citați de Info Sud-Est.

Tot aceștia au arătat că nava este deținută de o companie care se află pe lista de sancțiuni a SUA împotriva Iranului:

Nava iraniană a plecat în această seară din Portul Constanța spre portul Burgas, din Bulgaria.