Preşedintele USR, Dan Barna, îi cere premierului Ludovic Orban să vină cu o lege a plafoanelor bugetare care să fie responsabilă din punct de vedere fiscal, spunând că este esenţial ca deficitul bugetar să fie menţinut în limita maximă de 3%. Barna avertizează că trebuie " atenţie deosebită" pe majorarea pensiilor: "Ecuaţia este simplă: suntem responsabili sau nu?".

Dan BarnaFoto: Facebook

Printre măsurile pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului se află şi legea plafoanelor.

Dan Barna spune că este un act normativ necesar pentru ca Executivul să poată veni apoi cu proiectul de buget și este important pentru că dă măsura modului în care România va fi guvernată anul viitor.

"Îi cer, de aceea, premierului Orban să vină cu o lege a plafoanelor care să fie responsabilă din punct de vedere fiscal. E esenţial să menţinem deficitul bugetar în limita maximă de 3% atât pentru anul 2020, cât şi pentru anii care vin. De aceea, avem nevoie de o proiecţie a veniturilor corect realizată. Spun asta pentru că, din păcate, în ultimii ani, PSD ne-a obişnuit cu umflarea cifrelor", a scris Barna pe Facebook.

El susţine că, în acest sens, trebuie acordată "o atenţie deosebită" Legii pensiilor.

"O atenţie deosebită trebuie acordată art. 86 alin. (8) din Legea pensiilor care prevede că majorările de pensii - pe care cu toţii le dorim - se prevăd în această lege a plafoanelor indicatorilor, în funcţie de spaţiul fiscal-bugetar. Ecuaţia este simplă: suntem responsabili sau nu?", a adăugat liderul USR.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că PNL a decis, în şedinţa Biroului Executiv, ca marţi să sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii Guvernului pe trei proiecte de lege - legile Justiţiei, abrogarea Ordonanţei de urgenţă 51/2019 şi legea plafoanelor bugetare.