Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a semnat, luni, ordinul prin care a dispus încetarea împuternicirii comisarului șef Cristian Pleșa de la Adminsitrația Națională a Penitenciarelor și numirea, în locul său, a comisarului șef Tiberiu F. Ungureanu.

PenitenciarFoto: Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanta

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Justiţiei și citat de Mediafax, ministrul Cătălin Predoiu a semnat ordinul ministerial prin care a dispus încetarea împuternicirii comisarului-şef de poliţie penitenciară Cristian Pleşa în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi împuternicirea în funcție, începând de marți, a comisarului-şef de poliţie penitenciară Tiberiu F. Ungureanu.

Ungureanu este împuternicit în funcție pentru o perioadă de un an.

„Provocările aflate în fața Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, respectării drepturilor omului şi securităţii cetăţenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnărilor suferite de România la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclamă un management energic, profesionist şi orientat pe rezultate, în condiţii de stres financiar şi instituţional, în condiţiile unei presiuni de timp care ţine de aşteptările cetăţenilor", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Tiberiu F. Ungureanu a fost până în prezent director la Penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița.