Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu spune că a fost o greșeală și o decizie proastă candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale. El a declarat, duminică seară, la Antena 3, că dacă exista un candidat comun cu ALDE şansele erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă peste orgoliul de a avea candidat.

CEx PSD - Ciolacu si DancilaFoto: Hotnews

Noul lider al PSD spune că, raportat doar la prezidenţiale, au fost "nişte decizii foarte greşite" luate de PSD, după pierderea alegerilor europarlamentare.

"Nu sunt printre cei care consideră că ar fi trebuit să ieşim de la guvernare. De fiecare dată când preşedintele partidului a fost şi prim-ministru, şi aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcţionat foarte bine. În acel moment partidul nu vedea o altă candidatură, era cel mai potrivit. Şi eu vedeam în acea candidatură o oportunitate. A urmat Victor Ponta, în oglindă, la fel, premier şi preşedinte. Decizia de a candida el s-a dovedit a fi gresită şi am pierdut alegerile. Acum, eu am fost unul dintre susţinătorii ca doamna Dăncilă să devină preşedintele partidului, în aceeaşi logică Năstase/Ponta. Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită", a declarat Ciolacu.

El a spus că PSD ar fi trebuit să ia o decizie mai curajoasă. ”Eu văd o altă logică -în momentul în care esti preşedintele partidului iei o decizie, iar decizia a fost de a candida. Dânsa era în măsură să spună Chiar dacă voi doriţi, eu nu candidez. A fost un pic de conservatorism”.

Noul lider al PSD mai crede că dacă ar fi existat un candidat comun cu ALDE, şansele erau altele, dar PSD nu a reuşit să treacă peste orgoliul de a avea candidat.

Marcel Ciolacu a respins ipoteza actualului secretar general al PSD Paul Stănescu legată de o înțelegere Dăncilă-Iohannis privind candidatura Vioricăi Dăncilă, spunând că a fost pur și simplu o decizie proastă.

”Nu. Îmi place să cred că cunosc PSD, sunt de 30 de ani în acest partid. A fost o decizie proastă. Câteodată devii prizonierul şanţului pe care îl sapi. Toţi săpăm. Repet, este decizia preşedintelui. Preşedintele îşi asumă sau nu o candidatură. De aceea cred că şi demisia doamnei Dăncilă era îndreptăţită", a adăugat Marcel Ciolacu, cel care a preluat conducerea PSD după ce Viorica Dăncilă a pierdut prezidențialele.