Banana vândută pentru 120.000 de dolari pe post de operă de artă ”semnată” de Maurizio Cattelan a fost... mâncată de un alt artist, relatează BBC News.

banana, vanduta ca opera de arta (twitter)Foto: Hotnews

Banana coaptă, lipită cu bandă adezivă pe un perete a devenit virală, după ce a fost vândută în cadrul unei licitații pentru suma de 120.000 de dolari. Lucrarea de artă intitulată ”Comedian”, aparținând artistului Maurizio Cattelan, a fost expusă la galeria internațională de artă Art Basel, în Miami.

Artistul David Datuna a smuls însă banana de pe perete, a decojit-o și a devorat-o sâmbătă. "Un act artistic din partea mea. Îmi place la nebunie opera lui Maurizio Cattelan. Este foarte delicioasă”, a spus Datuna, într-o postare pe Instagram.

În ciuda furiei inițiale a unuia dintre membrii personalului de la galerie, banana a fost înlocuită. Lucrarea de artă are un certificat de autenticitate, ceea ce înseamnă că deținătorii ei pot înlocui banana, relatează BBC News.

Totuși, polițiștii au fost trimiși la fața locului pentru a păzi noua banană. Art Basel este una dintre cele mai prestigioase galerii de artă contemporană. Trei cumpărători au achiziționat cele trei ediții limitate ale operei, săptămâna trecută.