43 de oameni au murit în urma unui incendiu puternic izbucnit în primele ore ale zilei de duminică într-o fabrică din Capitala Indiei, Delhi, potrivit autorităților citate de BBC News.

incendiu in India (twitter)Foto: Hotnews

Zeci de muncitori dormeau în clădirea de șase etaje care adăpostea fabrica, situată într-o zonă veche și aglomerată a orașului. Fabrica era specializată în fabricarea de genți.

Exisă temeri potrivit cărora bilanțul morților va fi mult mai mare, iar ministerul de interne, Amit Shah, a vorbit despre o ”tragedie”. De asemenea, premierul Narendra Modi a transmis că incendiul a fost teribil, iar autoritățile fac tot ceea ce pot pentru a oferi ajutor la locul ”tragediei”.

Pompierii au fost alertați de un prim apel la ora 5.22 a.m, ora locală. Zona unde se află fabrica, Sadar Bazaar, este cea mai mare piață comercială din capitală, cu alei înguste, ceea ce a făcut ca intervenția să fie mult mai dificilă.

În jurul orei 09:30, cel puțin 56 de oameni erau transportați la spitale. "Toți erau în stare de inconștiență din cauza fumului”.

Încă nu este cunoscută cauza incendiului, însă presa locală relatează că fabrica funcționa ilegal, iar proprietarul este anchetat de autorități, iar fratele lui a fost arestat.