Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că va discuta luni cu reprezentanții USR despre candidatul pentru Primăria Capitalei, în condițiile în care cele două partide hotărâseră să aibă câte un candidat care să provină din partid, și nu un candidat din afara partidului, așa cum este Nicușor Dan. Cioloș a mai spus că ar trebui să existe un proces de selecţie, astfel încât să fie desemnat candidatul care are cea mai mare susţinere și s-a declarat convins că Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, ar putea câștiga o astfel de selecție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cioloș a făcut aceste declarații sâmbătă, la finalul Convenției Naționale PLUS, în contextul în care USR Bucureşti l-a desemnat pe Nicuşor Dan candidat pentru Primăria Capitalei.

"Înțelegerea noastră a fost că vom avea candidați comuni ai alianței. Luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, să vedem care e abordarea lor, ce au discutat și au decis astăzi și dacă mergem cu un candidat comun al alianței și continuăm acest proces. Am decis că fiecare partid își stabilește un candidat din cadrul partidului, după care alegem un candidat comun al alianței. Acum înțeleg că USR a decis să susțină un candidat independent și să nu aibă un candidat propriu din USR, pentru că din câte știm Nicușor Dan nu mai e membru al partidului", a declarat Cioloș.

El a spus că nu trebuie repetată greșeala pe care a făcut-o opoziţia în 2016, să aibă mai multi candidaţi şi să piardă. "Suntem gata să facem tot ce ţine de noi să avem un candidat comun. (...) Da, noi credem că acest candidat este Vlad Voiculescu”, a declarat liderul PLUS.

Liderul PLUS a mai spus că pentru a fi siguri că acel candidat comun va câștiga, trebuie să existe un proces de selecție și să fie desemnat cel care va avea cea mai mare susținere din partea membrilor alianței.

Întrebat dacă asta înseamnă că Vlad Voiculescu și Nicușor Dan vor intra într-o competiție internă, Cioloș a răspuns: "Trebuie văzut și dacă mergem cu un candidat comun al alianței sau dacă mergem cu un candidat independent, pentru că este e diferență inclusiv din punct de vedere juridic. Dacă vrem să câștigăm, trebuie văzut care este cel mai bun candidat, să ne asigurăm că acela e candidatul potrivit", a mai declarat Cioloș, care a spus că "trebuie analizată această situație".

De asemenea, întrebat dacă PLUS este pregătit să renunţe la candidatura lui Vlad Voiculescu și să îl susțină pe Nicușor Dan, Cioloș a evitat un răspuns: ”Suntem pregătiţi să avem cel mai bun candidat".

La întrebările repetate ale jurnaliștilor legate de posibilitatea ca USR și Plus să nu aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei, Cioloș a spus: "Vă garantez că USR-PLUS va avea candidat unic pentru Primăria Capitalei".

Dacian Cioloș a mai spus că după un astfel de proces de selecție în urma căruia să fie stabilit candidatul comun al alianței pentru Primăria Capitalei, ar fi dispuși să intre în competiție și cu un candidat al PNL: "Suntem dispuși să intrăm în competiție și cu un candidat al liberalilor pentru desemnarea celui mai bun candidat. Suntem convinsi că Vlad Voiculescu, cu experiența lui, poate câștiga această sustinere".

Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat sâmbătă candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei.