Un miliardar rus în vârstă de 49 de ani a fost ucis într-un accident rutier, în timp ce îşi plimba câinele, în Marea Britanie, au confirmat autorităţile, transmite CNN, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliţia din Surrey a confirmat că Dmitry Obretetskiy, în vârstă de 49 de ani, a murit la sfârşitul lunii noiembrie, în urma unui incident petrecut în Oxshott, un sat în apropiere de Londra.

Cazul lui Obretetski este cel mai recent în seria deceselor unor cetăţeni ruşi proeminenţi, stabiliţi în Marea Britanie.

Miliardarul a fost transportat la spital, acesta fiind grav rănit, a declarat poliţia din Surrey. Trei vehicule au fost implicate în accidentul rutier.

Până acum, poliţiştii nu au arestat pe nimeni, dar o investigaţie este încă în desfăşurare. Familia miliardarului a spus că bărbatul era „liniştit şi retras”.

Pavel Borovkov, prieten al bărbatului de 15 ani, a confirmat pentru CNN că afirmaţiile făcute pentru site-ul web LIFE, în care a pus la îndoială circumstanţele decesului lui Obretetskiy, erau adevărate. Borovkov a declarat că „oamenii din Londra conduc foarte prudent”.

„Nu exclud faptul că a fost lovit intenţionat de o maşină”, a spus bărbatul. Obretetskiy era proprietarul Magnat Trade Enterprise, distribuitorul oficial pentru Mars, Nestle, Procter & Gamble în Rusia. Potrivit paginii web din Rusia gazeta.ru, Obretetskiy se mutase împreună cu familia sa la Londra în urmă cu mai mulţi ani.