Vicepremierul Raluca Turcan spune că "PSD a practicat tehnica terenului pârjolit" - toate ministerele au fost lăsate cu datorii de miliarde de lei, iar Fondul de rezervă a fost lăsat gol. De asemenea, Turcan a declarat, la Digi 24, că vor avea loc reduceri de personal la toate ministerele şi instituţiile publice și că fiecare ministru va veni cu schema lui de reorganizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PSD a practicat tehnica terenului pârjolit. Nu am găsit aproape nimic la guvern. În Fondul de rezervă al Guvernului am găsit 0 lei, iar la ministere, unde teoretic ai putea găsi și lucruri bune și lucruri rele, nu pot spune că am găsit vreun minister unde să nu fie probleme grave, cronice”, a spus Turcan, la Digi 24.

De asemenea, ea a spus că vor avea loc reduceri de personal la toate ministerele şi instituţiile publice, ministrul de resort va veni cu propria sa schemă de reduceri.

"Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta prim-ministrului şi va spune 'acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem'", a precizat Turcan.

Întrebată până când vor fi făcute restructurările din ministere şi instituţii, Raluca Turcan a spus că este un proces care va dura o perioadă mai lungă, însă noul buget va fi gândit pe structurile cu personal restructurat.

"Bugetele vor fi făcute pe structurile flexibilizate, nu până la capăt, pentru că, evident, această flexibilizare care începe la nivel naţional trebuie să meargă şi în teritoriu. Este un proces care mai durează, dar la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice centrale, da, cred că bugetul va fi calat pe varianta flexibilizată", a adăugat Turcan.