Vremea se încălzește ușor în acest weekend, când vor fi înregistrate temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, cele maxime fiind cuprinse între 4 și 13 grade, potrivit meteorologilor.

Iarna caldaFoto: Flickr/ Benson Kua

Dimineața vremea se va menține rece, dar pe timpul zile valorile termice vor fi ușor mai ridicate față de mediile multianuale. Vor fi înnorări în majoritatea regiunilor, pe arii restrânse în regiunile vestice, centrale și sudice, izolat în rest, va ploua slab. Noaptea, cu precădere în Transilvania, va fi lapoviță sau fulguială trecător, a precizat pentru Mediafax meteorologul Raul Ilea.

În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari vor fi ninsori. Izolat, vor fi condiții de polei, vântul va avea intensificări temporare în zona montană, iar temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade Celsius și cele minime, mai ridicate față de noaptea de vineri, între -5 și 5 grade.

În București, vremea va fi rece dimineața, dar valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar trecător fiind posibile ploi slabe. Vântul va fi slab până la moderat, temperatură maximă va atinge 6-7 grade și minima de -1 chiar 0 grade Celsius și vor fi condiții de ceață, mai ales dimineața și în a doua parte a nopții, mai precizează reprezentantul ANM.

"În țară vremea se va încălzi ușor, vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse precipitații, predominant sub formă de ploaie, în regiunile nord-vestice și centrale, iar la munte vor fi și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 5 grade. Dimineața și în a doua parte a nopții, pe arii restrânse - ceață”, mai anunță reprezentantul ANM.

În Capitală, ziua de duminică aduce o vreme mai caldă decât normalul perioadei, însă vor fi înnorări temporare pe timpul zilei și un vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă în jurul valorii de -1 grad.

Potrivit sursei citate, luni vremea va continua să se încălzească.